Markýz poprvé na snowboardu
Kramolín 24. 2. 2000

     Ve čtvrtek jsem vyrazil se třemi kamarády za sněhem na Kramolín. Protože mě baví dělat nové věci a navíc mám tak trochu sebevražedné sklony :-)) půjčil jsem si snowboard s úmyslem naučit se na něm stát, nebo se zabít. Nebudu vás dlouho napínat stalo se od každého kousek. Trochu jsem se naučil a trochu jsem se přizabil. Snowbitch (jak říkaji odborníci :-)) mě celkem nadchnul a doufám, že jsme se neviděli naposled.
     Musím moc pochválit snouborďácký vybavení (půjčené od Hondíka). Nepromokavé kalhoty, které udrželi mou pokožku suchou po celý den :-)) i přestože jsem většinu času trávil zavrtán ve sněhu. Taky se mi osvědčilo mé oblíbené tričko od firmy Alea, které drží pot "od těla". Takže ani nepostřehnete, že na sobě máte celý den propocenou mikynu.


Příhoda se psem
     Zmožen výstupy na kopec a několika ošklivými pády jsem usedl k odpočinku a malé svačince. Sedím si tak na prkně soukám do sebe bagetu. Náhle se kolem mě začal motat místní pes, velký maskot, miláček a sympaťák. Obcházel kolem mě a pozoroval smutným psím pohledem jak se cpu. Mám psi rád, ale nemám rád psi drzé a somrující. Pes byl milej kruhy kolem mě se zmenšovaly. Počal mě očuchávat a loudit z bezprostřední blízkosti. Vůbec jsem si ho nevšímal.
     Pes dlouho nemeškal a popadl rukavici která ležela těsně vedle mě. Odběhl asi dva metry položil ji do sněhu, lehl si a usmíval se na mě. Když jsem si pro ni chtěl dojít samozřejmě rukavici bafnul odběhl a radostně ji máchal ve sněhu. Občas ji položil a vyzývavě si k ní lehnul, když jsem na něj zavolal, ať mi ji přinese přišel a nabídl mi ji, jenže ucuknul a chtěl si hrát.
     Přiznal jsem porážku, utrhl kus bagety a hodil ji bokem do sněhu. Pes skočil po soustu a já po rukavici. Pes zvítězil, připravil mě o kus bagety a pěkně mi propral rukavku sněhem. Udělal ze mě idiota a dobře mi tak. Kdybych nebyl krkoun a hned se rozdělil tak se mi to nestalo :-)

Pes je nejlepší přítel člověka. Občas je tak trochu i svině.


     Tady je pár fotografií, které jsem toho dne vyfotil. Mě na nich však nenajdete a možná je to tak lepší...

Pepa Mali
Pepa zvaný Špína je vysmátej, protože na rozdíl ode mne to s prkýnkem umí - viz. níže. Mali na lyžích.

Pepa to zná Pepa je skokan
Špína skokan - toho dne jednoznačně nejlepší snowbordista na svahu.

Mali - všechno je jednou poprvé Jojín a jeho slušivý klouboučkek.
Mali si na chvilku půjčil prkno, byl statečný, ale poprvé... Jojín a jeho slušivý klobouček na který letí všechny snowbodistky. Mali těsně před parkovací pozicí :-)) Mali a Pepa ... je to psina.

(c) foto & design by Markyz